składniki3 duże cebule2 szklanki mleka1 szklanka śmietany 18%ok 1/2 kg ugotowanych ziemniaków w mundurkach1 opakowanie ostrej paprykikeczup łagodny lub ostry jak kto lubiok 1/2 kg dobrej jakości parówekmasłobułka czosnkowawykonaniedo wysokiego naczynia wsypujemy drobno pokrojoną cebule i szklimy na masełkusypiemy ostrą paprykę (prawie całe opakowanie)dodajemy ok.2 szklanek mleka ,keczup tak by sos był rzadki,wlewamy opakowanie śmietankidokładnie mieszamy.Do tak przygotowanego sosu dodajmy parówki pokrojone tak jak kto lubi ( ja w 3 cm kawałki) i ugotowane w mundurkach ziemniaki ,oczywiście obrane i pokrojone w plastry,mieszamy podgrzewamy , doprawiamy jak kto lubi ,bardziej na ostro więcej ostregokeczupu i papryki na łagodnie ,łagodnego keczupu.Podajemy z bułkączosnkową