Wykonanie
Dziś zapraszam na wspaniały, domowy, zdrowy i naturalny
sok jabłkowy. Doskonały smak i aromat lata zamknięty w słoiczkach i buteleczkach. Tak przygotowany sok można pić prosto z buteleczki, jak nie lubimy mocnej
słodyczy wystarczy rozcieńczyć go
wodą lub dodać do
herbaty.. wszystko zależy od upodobań :) Polecam :)Składniki-
jabłka-
cukierWykonanieUmyte
jabłka obieram ze skórki kroję na ćwiartki i wycinam gniazda nasienne. Przekładam do sokowirówki, powstały sok odcedzam przy pomocy gazy. Przelewam do dużego naczynia dosładzam do smaku i gotuje chwilkę ok. 1 minuty. ( proponuję dodać więcej
cukru.. sok będzie lepiej i dłużej się trzymał..a po otwarciu słoiczka można go rozcieńczyć
wodą )Gorący sok przelewam do uprzednio wymytych i wyprażonych buteleczek i słoiczków. Pasteryzuję 5-7 minut.Smacznego :)