ßßß Cookit - przepis na Carpaccio z pomarańczy i z cynamonem - Carpaccio d'oranges à la cannelle

Carpaccio z pomarańczy i z cynamonem - Carpaccio d'oranges à la cannelle

nazwa

Wykonanie

Potrzebne nam są dla 2 osób 4 pomarańcze, 1 garść rodzynek, pól łyżeczki cynamonu.
Wykonanie jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.
Z umytych pomarańczy wyciąć skórę razem z błoną, a następnie pomarańcze pokroić w plastry, ułożyć na talerzu. Wyciśnięty podczas krojenia sok z pomarańczy przelać do miseczki (3-4 łyżki), wymieszać z cynamonem, dodać rodzynki, chwilę pozostawić. Gotowym sokiem polać pomarańcze i ozdobić rodzynkami.
Deser gotowy.
Smacznego.
Źródło:http://wino-francja-kuchnia.blogspot.com/2014/02/carpaccio-z-pomaranczy-i-z-cynamonem.html