Wykonanie
Eton mess czyli tradycyjny, angielski deser składający się z
truskawek, pokruszonych bez i
bitej śmietany (u mnie
jogurt grecki). Połączenie pyszne! Deser przygotowuje się błyskawicznie i nie trzeba ściśle trzymać się proporcji, po prostu łączymy składniki i podajemy :) Idealne rozwiązanie na wizytę niezapowiedzianych gości.

Składniki (na 3 porcje):250 g
truskawek1 łyżka soku z
granatów1 łyżka
cukru350 g
jogurtu greckiego lub
śmietany kremówkikilka sztuk pokruszonych bezPrzygotowanie:1.
Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić na kawałki. Przełożyć do miseczki, dodać
cukier i sok z
granatów i delikatnie wymieszać.2. Do
jogurtu greckiego/ ubitej
śmietany kremówki dodać pokruszone
bezy, wymieszać.3. Przygotować trzy niewielkie pucharki, na dnie każdego wyłożyć część
truskawek, przykryć
jogurtem greckim, na wierzchu wyłożyć pozostałe
truskawki.Źródło/ Inspiracja: nigella.com