Wykonanie
Proste składniki, proste śniadanie, ale...smak niezwykły. Krem dzisiaj, ten ulubiony - owsiany oczywiście. Tym razem z
ricottą, bez gotowania. Rano czeka gotowy, by przełożyć do miseczki. Nabiera smaku, a
potem już tylko cieszy podniebienie. Dziś w zestawieniu słodkiego, dojrzałego
banana oraz lekko kwaśnych
malin w formie naturalnego
dżemu. Na dodatek
nerkowce, dzięki
czemu i pochrupać można. Na tym chrupania nie koniec, bo na wierzch trafia jeszcze smaczna granola owocowa . Krem po prostu rozpływa się w ustach! Uwielbiam go :)
bananowo-malinowy krem owsiany z
ricottą oraz
nerkowcami, podany z granolą
owocowąbanana-raspberry oat cream with
ricotta and cashew nuts served with friut granola
Składniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- 1/3 szklanki
mleka- duży, dojrzały
banan- opcjonalnie coś do posłodzenia- 125g
ricotty- łyżka
dżemu malinowego (u mnie naturalny, 100%)-
orzechy np.
nerkowceWszystko, oprócz
orzechów przełożyć do miski i dokładnie zmiksować. Dorzucić
orzechy, wymieszać. Włożyć na noc do lodówki. Rano przełożyć do miseczki i zajadać ;) Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Czasami trudno przełożyć jest słowa na czyny. Nie łatwo odnaleźć się w świecie, a co dopiero polubić czy tym bardziej pokochać siebie. Jedno jest pewne - należy starać się zbliżać do celu każdego dnia i po prostu być sobą. Wiara czyni cuda, podobno. Uwierz w siebie.Ostatnio towarzyszy mi sporo refleksji...