Cudownie maślane ciasteczka w dodatku z czekoladą.Istna rozkosz!!Nie "sypią"się w ustach są idealnie kremowe.Przepis od małego kucharza któremu bardzo dziękuję 😊.Składniki na około 20 ciasteczek:250 g miękkiego masła,100g cukru pudru,1 łyżka startej skórki cytrynowego,2 żółtka,300 g mąki pszennejMasło, cukier puder oraz skórkę z cytryny miksujemy na puszysty,jasny krem.Dodajemy żółtka i chwile jeszcze ucieramy. Zmniejszamy obroty i dosypujemy mąkę .Chwile ucieramy aby ciasto było gładkie i miękkie.Ręce mocze w wodzie i nabiera w palce masę wielkości orzecha włoskiego. Przekładamy na blachę wyłożoną pergaminem i rozpłaszczamy.Pieczemy około 10-12 minut w 180 stopniach.Gdy ciastka wystygną rozpuszczamy gorzka lub mleczna czekoladę nad kompielą wodną.Smarujemy ciasteczka posypujemy np.kokosem.Gotowe☺