Wykonanie
Przepyszny! Nie wiem co napisać więcej na temat tego deseru. Miękkie
owoce pod warstwą chrupiącej kruszonki w towarzystwie aromatu
wanilii. Dodatek
malin przywodzi na myśl lato. Pycha! Kto nigdy nie jadł crumble koniecznie musi spróbować.Składniki na 2 porcje:1 duże
jabłko2 garście
malin + 6 sztuk do dekoracji (ja do zapiekania użyłam
malin mrożonych, a do ozdoby świeżych
owoców)2 łyżki
cukru waniliowego lub
cukru z prawdziwą
wanilią2 łyżki
serka mascarponeJabłko obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Rozdzielić pomiędzy foremki. Dołożyć po garści
malin i każdą porcję posypać
cukrem waniliowym. Wierzch posypać kruszonką przygotowaną według przepisu, który znajdziecie tutaj .Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20 minut.Podawać z porcją
serka mascarpone. Udekorować świeżymi
malinami.Życzę smacznego!