ßßß
Składniki:1 duża marchewka1/2 średniej cukini1/2 cebuliczosnek granulowanysól morska2 łyżki (ok. 30 gram) masłaok 3 łyżek wodyWarzywa obrać. Marchewkę i cukinię skroić obieraczą do warzyw na cienkie plastry:
Cebulę posiekać w drobną kostkę. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, wyłożyć marchewkę, zamieszać i dusić chwilę pod przykryciem. Dodać cukinię i cebulę, podlać wodą i dusić razem pod przykryciem do miękkości w międzyczasie doprawiając solą i granulowanym czosnkiem.Warzywka naprawdę pysznie smakują na ciepło. Docelowo wykorzystałam je zgodnie z pierwotnym przeznaczeniem, tj. jako nadzienie do soczystych, drobiowych roladek w cieście naleśnikowym, o czym mowa będzie już w kolejnym poście, natomiast z pewnością zagoszczą u nas jeszcze nie raz w roli obiadowej sałatki.