ßßß
Składniki:4 golonki indycze bez skórkinatka pietruszkichińska mieszanka warzywnażelatynasólwoda ok. 2 l.Golonki zalewamy zimną wodą, dodajemy pęczek natki pietruszki (natka w całości - odkładamy gałązkę, dwie do dekoracji) i gotujemy około 30 minut, po tym czasie delikatnie solimy do smaku, dodajemy mieszankę warzyw i gotujemy razem około 10-15 minut.Po tym czasie wyjmujemy mięso, które następnie obieramy, a wywar warzywny przelewamy przez durszlak oddzielając warzywa od wywaru, który w kolejnym kroku doprowadzamy do wrzenia i do którego dodajemy żelatynę energicznie mieszając do jej rozpuszczenia (ilość zgodnie z proporcjmai podanymi na opakowaniu).Do małych pojemniczków przekładamy warstwowo warzywa (rezygnujemy z ugotowanej natki pietruszki, ale dodajemy na sam spód pojemniczków świeże listki) i mięso, całość zalewając przygotowaną galaretką.Odstawiamy do stężenia. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.