Składniki:300 g gotowego ciasta francuskiego ( 1 opakowanie)1 opakowanie orzechów laskowych1 łyżka cukru1 łyżka mioduszczypta cynamonu2 jajka10 dag cukru pudruWykonanie:Ciasto rozmrażam, najlepiej na noc, na najniższej półce w lodówce. Rozwijam i kroję w prostokąty o szer.5 cm i dł. 10 cm. Orzechymielę i podprażam na gorącej patelni. Przekładam do miseczki, dodaję cukier, miód, cynamon i białka. Mieszam, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą. Masę orzechową nakładam na środek pierwszego prostokąta, przykrywam drugim, brzegi smaruję rozmąconym żółtkiem i sklejam oba prostokąty ze sobą. Końce ciastek zawijam jak papierek od cukierka. Blachę opłukuję zimną wodą i układam na niej ciastka. Wierzch ciastek smaruję żółtkiem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 230'C na 10-12 min. Gorące zdejmuję z blachy i posypuję cukrem pudrem.