Wykonanie
Ten przepis "ukradłam" z blogu
Olinki-Smakowy Raj i troszkę go zmodyfikowałam wg własnej potrzeby.
Ciastka bardzo szybko się przygotowuje, dłużej zaś trwa ich chłodzenie:) Miałaś rację
Olinko- moje dzieciaki też chciały próbować, czy już nadają się do jedzenie:D Zbyt wielu mam degustatorów w domu. Ale udało się i fotka także zrobiona. Jedyny feler, to szybciutko się skończyły:)Z podanych składników wyszło mi jakieś 35 sztuk. Były pyszne.
Składniki:20 dag
płatków owsianych10 dag wiórek
kokosowych1 kostka
masła1/2 szklanki
cukru2 łyżki
kakao100 ml
mlekaWykonanie:
Masło,
cukier i
mleko gotuję, dodaję do tego
kakao i mieszam by nie było grudek.
Wsypuję
płatki zmieszane z wiórkami kokosowymi, dokładnie mieszam za pomocą łyżki z powstała
czekoladą i odstawiam by masa przestygła.
Wilgotnymi dłońmi formuję niewielkie kulki i układam na desce. Wstawiam do lodówki na ok 2 godz. Po tym czasie przekładam
ciasteczka na talerz i gotowe.