ßßß
12 płatków makaronowych lasagne400 gram mięsa mielonego wołowego8 cebul - pokrojonych w kostkę400 gram pieczarek - obranych i pokrojonych na czterypor - pokrojona2 łyżki grzybów suszonych zmielonych250 ml śmietany kremówki150 gram serka mascarpone200 gram serka wiejskiego100 gram sera cheddar - startego na tarce o grubych oczkach1 łyżka olejugarść pietruszki zielonej posiekanej3 kostki rosołowe warzywnesólpieprz1 szklanka wody
cebule smażymy na oleju na złoty kolor , dodajemy mięso oraz pieczarki
po 10 minutach smażenia dodajemy por
dodajemy wode i dusimy około 10 minut
dodajemy serek mascarpone , smietanę kremówkę oraz pietruszkę ... mieszamy i gotujemy około 2 minut
wykładamy na blaszkę do pieczenia w kolejności :SOS
MAKARON - NIE UGOTOWANY
SER CHEDDAR , NASTEPNIE MAKARON
SOS, MAKARON , SEREK WIEJSKI , PIECZARKI I POR
pieczemy w piekarniku w temperaturze 190 stopni na około 40 minut .. po upływie tego czasu zostawiamy lasagne jeszcze na 20 minut w wyłączonym piekarniku.