ßßß Cookit - przepis na Bajaderka pod pierzynką

Bajaderka pod pierzynką

nazwa

Wykonanie

Dziś na niedzielny podwieczorek skorzystałam półgotowego produktu tzn. Winiary pomysł na... bajaderkę pod pierzynką. Z takich dogodności dzisiejszych czasów trzeba też korzystać i muszę powiedzieć jedno, ciasto wyszło rewelacyjne, przepyszne. A moja Młoda Dama zjadła aż trzy kawałki, byłam w szoku gdzie to w takim małym brzuszku się pomieściło.
Ciasto bez pieczenia, łączny czas przygotowania około 2 godzin z czego 1 , 5 godziny chłodzenia w lodówce. W związku z tym iż cały przepis znajduje się na opakowaniu ja tylko podaję składniki.
SKŁADNIKI:
1 opakowanie "Winiary pomysł na...Bajaderkę pod pierzynką"
300 g herbatników
250 ml śmietany 30%
100 g masła
szklanka cukru (210 g)
Źródło:http://slodkozwisienka.blogspot.com/2013/02/bajaderka-pod-pierzynka.html