Wykonanie
Gdy dopada nas chęć na coś mocno
czekoladowego a zarazem zdrowego i sycącego, proponuję wersję zmrożonego kremu
bananowo-
kakaowego z dodatkiem
truskawek i
jagód goji. Oczywiście nie obędzie się bez kopiastej łyżki
masła orzechowego, także szykujcie blendery !
Składniki:-
banan- 5 dużych
truskawek- 2 łyżeczki gorzkiego
kakao- garść
jagód goji- 3 łyżeczki
masła orzechowego* genialnie smakuje z granolą
czekoladowąPrzygotowanie:
Banana blendujemy z
kakao,
truskawki kroimy w kostkę i dodajemy do powstałego kremu. Całość wkładamy do zamrażarki na około godzinkę. Po upływie tego czasu wyciągamy krem z zamrażarki dodajemy
jagody goji, granolę i zajadamy ze smakiem od czasu do czasu sięgając po
masło orzechowe bo na jednej łyżeczce się nie obejdzie.
Smacznego :)