ßßß Cookit - przepis na O MNIE

O MNIE

nazwa

Składniki

Wykonanie

Witaj w Krainie Tysiąca Smaków!
Powinnam tutaj napisać, że "blog powstał z pasji do gotowania", ale to nie byłaby prawda, bo pasja prowadzi mnie do kuchni, gdzie gotuję, a przy tym świetnie się bawię. Na blogu mogę się tym dzielić z Wami :)
Napisałabym, że chciałam uporządkować swoje przepisy, ale zaraz pojawią się głosy, że "trzeba było w segregatorze albo w pliku porządkować". Jeśli mnie pamięć nie myli (a mam dobrą, ale krótką) to był to jednak jeden z powodów. I tak to się zaczęło :) A ponieważ lubię wszystko, co internetowe, interaktywne i inspirujące to taka forma "kulinarnego notatnika" barrrdzo mnie wciągnęła. Na warsztatach, konferencjach, konkursach i innych kulinarnych spotkaniach poznaję wiele wspaniałych osób i próbuję rzeczy, których wcześniej w życiu bym nie zjadła!
Chętnie odpowiem na Twoje pytania w komentarzach pod postami, możesz też napisać do mnie e-mail na adres: [email protected] :)
Treści oraz zdjęcia na moim blogu są mojego autorstwa i nie zgadzam się na ich kopiowanie i publikowanie bez mojej zgody! Jeśli chcesz je wykorzystać napisz i zapytaj :)
Polecam też funpage na Facebooku: >> kliknij tutaj, aby go zobaczyć << - a jeśli upichcisz coś dobrego możesz pochwalić się tam zdjęciem :)
A to kilka moich najprzyjemniejszych wspomnień "kulinarnych"...
- 1 marca 2014 roku odbył się II półfinał drugiej edycji konkursu BlogerChef, do którego nie tylko udało mi się zakwalifikować, ale również zająć drugie miejsce ! Bardzo się cieszę, że jury (składające się z trzech szefów kuchni: Mirka Drewniaka, Marka Mocnego i Pawła Pyry) doceniło moje potrawy - usłyszeć "deser jest naprawdę bardzo dobry - spróbuj sama" z ust takiego jury? Bezcenne. Nie zapłacisz żadną kartą :)
- Moje przepisy znalazły się w książce "BlogerChef. W sieci przepisów", która stanowi zwieńczenie pierwszej edycji konkursu BlogerChef. Miałam przyjemność uczestniczyć w V półfinale konkursu :)
- Uczestniczyłam w warsztatach fotograficznych Akademii Smaku Siemens, które poprowadził pan Leszek Szurkowski. Wspominam je szczególnie miło zarówno ze względu na przesympatyczną atmosferę, jak i ogromną ilość wiedzy, którą zdobyłam :)
- Wraz z siostrą i siostrzenicami miałyśmy przyjemność gotować dla publiczności na rynku łódzkiej Manufaktury w ramach X Festiwalu Dobrego Smaku! Było to dla mnie ogromne przeżycie, ponieważ pierwszy raz gotowałam przed tak liczną grupą osób, w dodatku ciągle coś mówiąc do mikrofonu :) Nie wiem czy moje gadanie miało "ręce i nogi", ale gotowanie chyba wyszło nam nieźle ;)
- Warsztaty kulinarne, w których miałam okazję brać udział - wszystkie wspominam bardzo miło. Najważniejsze merytorycznie były dla mnie warsztaty "czekoladowe" z Piotrem Chylareckim i kuchni polskiej z Adamem Chrząstowskim. Na szczególną uwagę zasługują jednak warsztaty z Robertem Sową i portalem "Polska Gotuje" i to wcale nie dlatego, że kręciliśmy krótki programik do "Pytania na Śniadanie" w TVP2. Te warsztaty są dla mnie ważne, ponieważ były pierwsze i to od nich wszystko się zaczęło :) Poznałam Biedronkę (Biedronka w Kuchni), a później kolejnych blogerów z całej Polski i wpadłam jak śliwka w kompot i już nie chcę z tego kompotu wychodzić! :)
Źródło:http://www.tysiacsmakow.eu/p/o-mnie.html