Wykonanie
Podczas sesji plenerowej
przetworów moja Pumbunia szczególnie upodobała sobie
jabłka na szarlotkę.
![](/Data/Images/mopswkuchni.net\2012_slash_08_slash_01_slash_jablka-na-szarlotke/l/1657854183.jpg)
Składniki na 3 słoiki 0 , 9 l:ok. 2 kg wczesnych
jabłek np. czerwonych papierówek150 g
cukru1/2 szklanki
wody![](/Data/Images/mopswkuchni.net\2012_slash_08_slash_01_slash_jablka-na-szarlotke/l/797956327.jpg)
1.
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w cząstki.2. Prażymy na małym ogniu z dodatkiem
cukru i
wody w garnku o szerokim dnie przez ok. 30 minut.3. Przekładamy do słoików i pasteryzujemy 20 minut.Jesienią, gdy rozpocznę degustację większości moich
przetworów, na pewno zamieszczę tutaj moją opinię i link do przepisu z wykorzystaniem zawartości danego słoika