ßßß Cookit - przepis na Nori

Nori

nazwa

Składniki

Wykonanie

Strona główna › Twoja kuchnia › SŁOWNIK POJĘĆ › Nori
Nori
morski wodorost jadalny z gatunku Porphyra, dostępny w postaci suszonych, sprasowanych płatów. Stosowany głównie w kuchni japońskiej do sporządzania sushi, jak również do dekoracji wielu innych potraw.
fot: sxc.hu
Renata Targosz, 17 czerwca 2010 - 19:31
Zobacz także
Déglacer
Glacer
Grenadine
Granat
English? Loading Google Translator...
Witaj
Witaj na moim blogu!
Jeżeli cenisz kuchnię
prawdziwą, naturalną i bez
pośpiechu, to ArtKulinaria
są miejscem właśnie dla Ciebie.
Zapraszam, Renata
Zostańmy w kontakcie
Ostatnie wpisy
Mądre, piękne i gotują - projekt kulinarny
Krem z karotki z grzankami żytnimi
W poszukiwaniu Masterchefa
Ananas zapiekany pod kokosową kruszonką
10 najlepszych przepisów kulinarnych 2012
Tagi
więcej tagów
Reklama w internecie
Źródło:http://artkulinaria.pl/twoja-kuchnia/slownik-pojec/nori