Wykonanie
Mięciutki
kurczak w bardzo aromatycznej glazurze... Lekko słodkiej, ale też pikantnej za sprawą
chili i
czosnku.Składniki :* 4 pałki z
kurczaka,* 1/2 szklanki
wody,* 1/4 szklanki
octu balsamicznego,* 1/4 szklanki
sosu sojowego,* 2 łyżeczki
cukru,* 1 ząbek
czosnku,* 1
papryczka chili,Przygotowanie :Papryczkę przetnij na pół, oczyść z ziaren,
czosnek drobniutko posiekaj lub wyciśnij przez praskę.W garnku zmieszaj wszystkie składniki, zagotuj dodaj
kurczaka ( ważne aby na nóżkach była skóra), gotuj na małym ogniu 20 minut, w połowie czasu przewróć na drugą stronę.Po 20 minutach zwiększ ogień ( nie przykrywaj ) i gotuj kolejne 10 -15 często przewracając
kurczaka. Sos się zredukuje pozostawiając
kurczaka "oblepionego polewą ".