Wykonanie
Idealny poczęstunek dla niespodziewanych gości. Ten pyszny deser przygotujemy w pięć minut ze składników, które zawsze mamy w domu. Tanio, szybko i pysznie.Składniki na 4 miseczki:500 ml
mleka1 opakowanie budyniu
waniliowego2 łyżki
cukru3
jabłkacynamonkilka pierniczków lukrowanych3 łyżki
soku malinowegoPołowę
mleka zagotować. W reszcie rozpuścić
cukier i proszek budyniowy. Ugotować na
mleku.
Jabłka zetrzeć na grubej tarce, posypać
cynamonem i poddusić dwie minutki. Pierniczki pokruszyć. Na dno miseczek lub pucharków wyłożyć po łyżce
jabłek. Następnie posypać odrobiną pierniczków i wyłożyć
budyń. Na wierzch dać resztę
jabłek i pierniczków i polać
sokiem. Smakuje na ciepło i na zimno.