Wykonanie
Kolejna propozycja małego co nie co, na Walentynkowy wieczór. Propozycja także dla Panów, którzy z pewnością sobie poradzą z przygotowaniem tak prostej przekąski:)Do dzieła kochani!
Składniki:
Ciasto francuskie (arkusz) - 1 sztuka (kupiłam w biedronce)Nutella lub inny
krem czekoladowy - 2 łyżkiPisak
cukrowy - 1 sztuka (u mnie czerwony)
Wykonanie:Zaczynamy od nastawienia piekarnika na 180*C.Następnie z arkusza
ciasta francuskiego wycinamy serduszka.U podstawy łączymy 4 serduszka, nakłuwamy, tak postępujemy ze wszystkimi serduszkami.Wkładamy do nagrzanego piekarnika, włączamy termoobieg i pieczemy na środkowej półce 20 minut.Wyciągamy, smarujemy połowę
ciastek kremem i przykrywamy pozostałymi. Dekorujemy
pisakiem cukrowym.Prościej się nie da;)