Wykonanie
Halloween bez słodkości - nie możliwe!Nietoperz z
ciasta francuskiego "wypchany"
makiem - deser gotowy(^^)
Składniki:
ciasto francuskie - 1 arkuszmasa makowa - 4 łyżkibarwnik w płynie - 1 sztuka
cukier puder - 2 łyżkiciepła
woda - 1 łyżeczkaWykonanie:Z
ciasta francuskiego wycinamy nietoperza ( 2
razy) szablon znalazłam gdzieś w internecie:)Smarujemy oba
barwnikiem spożywczym.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180*C i pieczemy około 15 minut.*Dodatkowo ze skrawków pozostałych powycinałam duszki, mniejsze nietoperze i kostki;)Smarujemy jeden z nietoperzy masą
makową ( może być z
bakaliami) przykrywamy drugim.Duszki i kostki malujemy lukrem(
cukier plus
woda - dokładnie wymieszać) i możemy nietoperzowi z lukru zrobić oczy i "buźkę"* Zamiast barwnika możecie po prostu polać wierch nietoperza
polewą czekoladową.