Wykonanie
Pikantne skrzydełka z Dzikiego zachodu! Ten przepis wypróbowałam szczególnie z myślą o Panach, dla których kuchnia często bywa miejscem tajemnym, a z potraw na gorąco wychodzą im jedynie
parówki i jajecznica. Warto spróbować, bo potrawa jest naprawdę bardzo łatwa w wykonaniu, a jak wybornie smakuje!Składniki:1 kg skrzydełek;2-3 łyżki
oleju;6 łyżeczek
przyprawy „Skrzydełka z Dzikiego Zachodu” firmy Kamis.Przygotowanie:Skrzydełka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Do
oleju dodajemy
przyprawę i z tak przygotowaną marynatą dokładnie mieszamy skrzydełka. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 30 min. (można przygotować dzień wcześniej)Zamarynowane skrzydełka układamy na blaszce i pieczemy ok. 45 – 50 min. w temperaturze z 180 0 C.Pikantne skrzydełka z
kurczaka można podawać z sosem, jako przekąskę :-) Smacznego!