Wykonanie
Pisałam, wyjeżdżałam, pracowałam, zostałam absolwentką UMP w Poznaniu...działo się wiele :) I zaraz minie miesiąc bez posta na blogu! Przydałoby się trochę motywacji i ogarnięcia, dlatego mam dla was pomysł na II śniadanie/podwieczorek.
Po pierwsze: 1/4
bułki żytniej z
masłem orzechowym. Przepis znajdziecie tu
. Już jedna łyżka dostarczy wam magnezowo-potasowej mieszanki:27mg magnezu108mg potasuZ racji kaloryczności (84kcal) 1 łyżka wystarczy :)Sezon na brzoskwinie uważam za otwarty, dlatego skusiłam się na koktajl z brzoskwinią w roli głównej:Składniki na jedną szklankę:2 brzoskwinie4 łyżki jogurtu naturalnego1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)Brzoskwinie obieramy, dodajemy jogurt, miód, blendujemy i gotowe :)Smacznego!