ßßß Cookit - przepis na Mięso wekowane

Mięso wekowane

nazwa

Wykonanie

Mięso wekowane...robione jakiś czas temu..
łopatka, szynka , żeberka
dowolne przyprawy
bulionetka wołowa
listek, ziele
sól
papryka słodka
pieprz cayenne
przyprawa do mięs knorr
susz warzywny
Żeberka i mięso pokrojone w kostkę wymieszać z przyprawą do mięsa i odstawić na kilka godzin do lodówki [ u mnie mięsko było w misce Tupperware].Następnie mięsko podsmażyć, dodać przyprawy , bulionetkę i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Jak mięso już miękkie przełożyć gorące do słoików[ z żeberek usunęłam kości],dolać sosu do każdego słoiczka. Zakręcić i pasteryzować metodą tyndalizacji .
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2014/10/mieso-wekowane.html