ßßß
PRZEPIS (2 porcje):Składniki: na jedną porcję 4 łyżki kulek tapioki, ja przygotowałam na 2 porcje200 ml mleczka kokosowego2-3 szklanki mleka roślinnego (ja użyłam sojowo-ryżowego)cukier wanilinowy lub pasta waniliowa
1. Zalewamy kuleczki mleczkiem kokosowym i 1 szklanką mleka sojowo-ryżowego. Odstawiamy na noc w lodówce.
2. Namoczone kuleczki gotujemy na małym ogniu w 2-3 szklankach mleka roślinnego, dodając cukier wanilinowy. Można dodać też 1 łyżkę cukru trzcinowego (wszystko w miarę uznania, zależy jak bardzo słodki chcemy deser). Gotujemy, aż do momentu kiedy kuleczki będą przeźroczyste, mieszając.
3. Wlewamy do naczyń i odstawiamy do wystygnięcia. Po ostygnięciu wkładamy do lodówki na co najmniej 0,5 godziny, aż pudding stężeje.
...i GOTOWE !!!Podajemy z musem owocowym, owocami lub dowolnymi dodatkami. Ja użyłam 1 łyżkę musu czekoladowego z awokado (przepis tutaj), żurawiną i wiórkami kokosowymi.