Wykonanie
Pewnie nie raz już
pisałam , że gotowe
ciasto francuskie to doskonały wynalazek nie tylko dla zabieganych. Ciekawe przekąski z ciasta i dodatkami możemy tworzyć na poczekaniu. U mnie
salami i
ciasto francuskie, a przekąska w postaci różyczki. Kiedyś już publikowałam takowy przepis, ale wracam z sentymentem.
SKŁADNIKI:1 płat
ciasta francuskiego15 dag
salami ( smak dowolny- u mnie
paprykowe)WYKONANIE:Ciasto kroimy na płaty ok. 4 centymetrowe. Na brzegu układamy przecięte na połowę plastry
salami.
Zwijamy w rulon,tak , by połowa
salami wystawała. Wkładamy do papierowych lub innych foremek na
mafini. dociskamy spód. pieczemy do zarumienienia ciasta w 200 st C
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.