Wykonanie
Chyba wszyscy przyzwyczailiśmy się ,że jak pierogi to ruskie, z
kapustą, z
mięsem... No cóż sezon
truskawkowy narzuca swoje przepisy. U mnie w długi weekend pierogi z
truskawkami. Zrobione i zjedzone w miejscu, do którego wracam bardzo często- to mój zielony azyl . Zapraszam na bloga.



SKŁADNIKIdowolne ciasto na pierogi1/2 kg
truskawekDo polania
jogurt naturalny,
cukier lub
syrop klonowy.WYKONANIE:Przepis na ciasto TUSzklanką wykrawamy okrągłe krążki.
Truskawki płuczemy , osuszamy , duże kroimy na połowę. Do każdego krążka wkładamy
truskawkę, sklejamy. Gotujemy w gorącej wodzie, od momentu wypłynięcia ok 4 min.Podajemy polane
sosem jogurtowym wymieszanym z
cukrem do smaku lub z
syropem klonowym.


A przy okazji kilka zdjęć z mojego zielonego azylu






SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.