Wykonanie
Jest to zdecydowanie dobry pomysł na szybki obiad, a także kolację, przekąska podczas oglądania meczu z mężem, niezapowiedzianych gości... Polecam z
ketchupem lub ulubionym dipem:)
Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego2 łyżki
keczupu2 duże plastry (lub 4 małe)
szynki4 plastry
żółtego seraprzyprawa do pizzy (opcjonalnie)Przygotowanie
Ciasto francuskie smaruje cienko . Wzdłuż dłuższego
boku ułożyć obok siebie plastry
wędliny. Nad plastrami
wędliny ułożyć obok siebie plastry
żółtego sera. Oprószyć delikatnie
przyprawą do pizzy i ściśle zwinąć w roladkę. Roladkę pokroić na plastry o szerokości ok 1,5-2 cm. Ślimaczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 15-20 minut aż ślimaczki się ładnie przyrumienią.