Wykonanie
Składniki:110g - 115g
malin z
syropu lub z soku,tabliczka
gorzkiej czekolady ( 100g) - można dać 3-4 kostki więcej dla pewności, że wystarczy ponieważ wgłębienia w formach silikonowych są różne, a mi 100g starczyło w sam raz.Przygotowanie:
Tabliczkę
czekolady podzielić, połamać na mniejsze części.
Do garnka wlać
wodę ( ok. 1/4 wysokości garnka) i doprowadzić do wrzenia. Na górę położyć naczynie z
czekoladą i pozostawić do momentu jej rozpuszczenia. Można zamieszać od czasu do czasu.
Po rozpuszczeniu
czekolady posmarować nią wgłębienia formy silikonowej, na spód odrobinę grubszą warstwę należy dać. Włożyć do lodówki na kilka minut, aż zastygnie. Następnie nałożyć drugą warstwę
czekolady i również włożyć do lodówki. Gdy
czekolada już zastygła nałożyć do środka
maliny, lekko dociskając je w środek. Nie wypełniać wgłębień
malinami do samego końca. Na górę położyć warstwę
czekolady, tak by dokładnie brzegi były sklejone. Włożyć do lodówki aż
czekolada zrobi się całkiem twarda. Wyjąć pralinki z formy silikonowej i gotowe.
Smacznego!!!