ßßß Cookit - przepis na Chleb miodowy.

Chleb miodowy.

nazwa

Wykonanie

Z tęsknoty za zapachem - jaki się unosi w polskich piekarniach, jakiś czas temu zakupiłam maszynę do pieczenia chleba. Dziś ten zapach unosi się u mnie w domu.
Skorzystałam z przepisu, który był załączony w książce do maszyny.
Składniki:
320ml wody,
1 i 1/2 łyżeczki soli,
1 i 1/2 łyżki oliwy z oliwek ( tutaj musiałam sama zadecydować, ponieważ w angielskiej książce było napisane by dać 2 i 1/2 łyżeczki, a w polskiej książce zalecano 2 i 1/2 łyżki),
1 i 1/2 łyżki miodu,
600g mąki typu 550,
10g drożdży świeżych lub 7g drożdży suchych.
Przygotowanie:
Składniki wsypać do maszyny, w kolejności jaką podałam. Maszynę ustawić na ciasto kruche ( u mnie jest to program 2 ), waga 1000g i moc przypieczenia skórki w zależności jak kto lubi.
Chleb wyszedł pyszny.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2013/06/chleb-miodowy.html