Wykonanie
Dzisiejsza propozycja jest dla tych którzy nie tolerują
mleka krowiego.
Mleko sojowe to dość dobry i smaczny zamiennik. Osobiście rzadko kupuję
mleko sojowe, a jeżeli już to tylko te smakowe. Sama mam dość specyficzne podejście do
mleka krowiego, bo jako małe dziecko nie tolerowałam go, i rodzice
mieli olbrzymie problemy aby nakarmić dziecko. Sprowadzali specjalne mieszanki z Niemiec, a były to lata 80te! Więc było bardzo trudno.
Potem skaza
białkowa towarzyszyła mi dość długo i utrzymywała się do 15 roku życia (zazwyczaj mija po 2,3 roku życia).Wiem, że nie powinnam spożywać w nadmiernych ilościach
mleka krowiego ale je bardzo lubię.
Mleko UHT, czyli
mleko które nie ma sobie żadnych bakterii ani ich form przetrwalnikowych dość dobrze toleruje i głównie takie spożywam. Czasami wybieram
mleka sojowe lub
ryżowe, sama przygotowuje
kokosowe lub
migdałowe.
SKŁADNIKI:-
espresso (około 60 ml)- spienione
mleko sojowe o smaku
czekolady około 120mlDo
espresso wlej spienione
mleko, tak aby powstało dużo puszystej pianki!
Smacznego!Buziaki!