Wykonanie
Pomysł jest banalnie prosty, ale zapewniam Was, że dobry :) Taki
cukier wykorzystać można na masę sposobów, zwłaszcza teraz, latem, gdy dużo pijemy i przygotowujemy różne
napoje. Wystarczą 2-3 łyżeczki
miętowego cukru,
sok z cytryny, dzbanek z przegotowaną
wodą- i doskonały
napój gotowy. Poza tym oczywiście świetnie posłuży do
herbaty. Używałam go także w tym przepisie na kruche ciasto z
porzeczkami.Przy okazji przypominam też
jagodowy cukier puder


Składniki na pół szklanki :- 1/2 szklanki
białego cukru- 30 listków świeżej
miętyPrzygotowanie:Partiami w moździerzu rozcieram
cukier z listkami
mięty, aż się połączą. Wysypuję
cukier na płaską tackę i pozostawiam na 2-3 godziny w przewiewnym miejscu, żeby się wysuszył. Przesypuję do zamykanego słoiczka. Używam jako dodatek do
herbaty, do ciast i do przygotowywania lemoniady.Pomysł autorski.




