ßßß Cookit - przepis na Pestka - i co dalej ?

Pestka - i co dalej ?

nazwa

Składniki

Wykonanie

Bardzo lubię towarzystwo roślin ( oj, dużo mam do podlewania, dużo ).
Kolejne awokado zjedzone. Popatrzcie na jego pestkę : czy nie jest idealna ? Taka gładka, kształtna ? Aż żal ją wyrzucać ! Proponuję własną hodowlę awokado :) Co prawda jeszcze nie doczekałam się owoców, ale kto wie.....
Składniki :
pestka z awokado
przezroczyste naczynie z wodą
3 wykałaczki
Przygotowanie :
W pestkę wkłuwam wykałaczki z trzech stron, jak na zdjęciu, by mogła utrzymać się na brzegach naczynia. Do naczynia wlewam zimną wodę, wkładam pestkę i czekam :) Dbam , by dolna cześc pestki była ciągle w wodzie. Pestka najpierw pęknie , a potem wypuści korzonek i może nawet od razu pęd pnący się ku górze. Wtedy przesadzam ją do doniczki.
Źródło:http://sio-smutki.blogspot.com/2014/03/pestka-i-co-dalej.html