Wykonanie
Polskie, słodziutkie i soczyste
truskawki! Te hiszpańskie nie mogą się z nimi równać :)Dzisiaj zdecydowałam się na flaugnarde. Miałam ochotę jednocześnie na coś owsianego i pieczonego, a więc powstało flaugnarde z
płatków owsianych. Tym razem wyszło dużo lepsze niż poprzednie, bo miało konsystencję bardziej zbliżoną do tej, jaką powinno to danie
mieć. A więc - ciasto powinno być lekko zbite i wilgotne w środku. Takie właśnie było. A pyszny mus przynajmniej trochę obniżył temperaturę ciasta. Zdecydowanie do powtórzenia, następnym razem może z innymi płatkami? :)
Truskawkowe flaugnarde z
płatków owsianych (Intenson) na naturalnym
napoju sojowym (Alpro) słodzone ciemnym raw
syropem z agawy (
Maya Gold) podane z
musem jabłkowo-
marchewkowym