Wykonanie
Nie ma chyba łatwiejszej surówki niż ta. Robi się ją bardzo szybko i smakuje świetnie. Surówka z
marchewki i
jabłka pasuje do bardzo różnych dań obiadowych . Takie delikatne połączenie smakuje nie tylko dzieciom co potwierdzają zgodnie moje Żarłoczki. U nas w domu
marchewka jest zawsze więc taki dodatek do obiadu pojawia się na
stole dość często.

czas przygotowania : 10 minutskładniki :3-4 duże
marchewki1 soczyste,
winne jabłko1-2 łyżki
soku z cytryny2-3 łyżki
oleju roślinnegodo smaku - odrobina
cukru lub
miodusposób przygotowania :
marchewkę umyłam i oskrobałam. Starłam na tarce o małych oczkach - tak jak na placki ziemniaczane albo w drobne wiórki. Tak samo starłam obrane
jabłko. Do startych składników dodałam
sok cytrynowy i
olej, wymieszałam dokładnie. Ponieważ
jabłko było mocno kwaśne więc całość dosłodziłam łyżeczką
miodu do smaku. Surówkę schłodziłam.Sami widzicie, że prościej się chyba nie da a taka surówka wszystkim smakuje.