ßßß
1 kg brukwi2 ziemniaki1 l mleka2 łyżeczki solipieprz naturalny, kolorowy pieprz świeżo mielonymała gałązka świeżego rozmarynyłyżka oliwy z oliwek2 ząbki czosnkudo podania: olej z awokado, prażona cebulka, rozmarynBrukiew i ziemniaki obrać, a potem pokroić na małe kawałki.Do rondla z grubym dnem wlać oliwę z oliwek i dodać posiekany czosnek.Chwilę smażyć, po czym dodać brukiew i ziemniaki.Zalać mlekiem, dodać rozmaryn, zagotować.Po zagotowaniu gotować jeszcze 30 minut, do miękkości warzyw.Wyjąć rozmaryn, a zupę zmiksować przy użyciu blendera na krem.Jeśli będzie zbyt gęsta dodać przegotowaną wodę.Doprawić solą, pieprzem i zagotować.Swoją zupę podałam z olejem z awokado, prażoną cebulką i rozmarynem.