Wykonanie
Prawdą jest, że zima w tym roku nie jest zbyt mroźna i teoretycznie nie potrzeba dodatkowego rozgrzewania, ale grzane
piwa z
pomarańczą i
cynamonem to zawsze dobry pomysł. Mocno
pomarańczowe, słodkie i korzenne powinno przypaść Wam do gustu.
0,5 l
piwapomarańcza3 łyżki
miodulaska
cynamonu lub łyżeczka
cynamonugwiazdka
anyżuPiwo wlać do rondelka i podgrzewać.
Pomarańczę przekroić na pół - z jednej połowy wycisnąć sok do
piwa, a drugą pokroić w plastry ze skórką i wrzucić do rondla.Dodać
miód, laskę
cynamonu lub łyżeczkę
cynamonu i gwiazdkę
anyżu.Dociskać plastry
pomarańczy w rondlu, aby puściły sok.Podgrzewać aż będzie gorące - nie gotować!Przelać do szklanek.
pomarańczowy Tęcza Smaków