Wykonanie
Mój mąż nie lubi obiadów na słodko, więc rzadko takie robię. Ten jest jedynym, na jaki się skusi bez kwaszenia. Dzięki przełamaniu smaku
truskawek bazylią oraz słoną
fetą danie nie jest zbyt słodkie za to bardzo ciekawe w smaku.
Składniki(na 4 porcje)400g
makaronu farfalle500g
truskawek2 łyżeczki
mioduDuża garść liści
BazyliOpakowanie
sera fetaSposób przygotowania
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy. W czasie
makaron się gotuje myjemy
truskawki i odszypułkowujemy. Połowę miksujemy z listkami
Bazyli i
miodem na gładki mus. Druga połowę kroimy na 2 lub 4 części w zależności od wielkości
owoców.
Makaron wykładamy na talerze. Polewamy musem
truskawkowym.
Fetę kroimy w plastry i układamy na środku talerza. Dodajemy pokrojone
truskawki. Dekorujemy listkiem
bazylii.