Wykonanie
Ryba w zielonym sosie250 g
ryby morskiej np
dorszaoliwasól1 ząbek
czosnkuświeże
bazylia,
oregano,
tymianekNa dobry początek
rybka. Morska pyszność w zielonym sosie. Szybka, prosta i przepyszna.Pełna smaku, pełna witamin i pełna nadziei - bo zielona.Do tego przepisu najlepiej jest użyć
ryby morskiej . Na jedną porcję potrzebujemy około 150 g. Przyda nam się również odrobina
oliwy,
pieprz i niewielka ilość
soli .Sos wymaga niewiele wprawy i jeszcze mniej wysiłku. Wszystko co musimy zrobić to posiekać garść liści
bazylii,
oregano i
tymianku, dodać zmiażdżony lub posiekany ząbek
czosnku doprawić do smaku
solą i
sokiem z limonki.
Rybę smażymy na średnim ogniu po około 3 minut z każdej strony. Już na patelni posypujemy świeżo zmielonym
pieprzem i
solą.Po zdjęciu z patelni zostawiamy
rybę na około minutę, aby przeszła smakiem przypraw.Układamy na talerzu, dekorujemy zielonym sosem.Smacznego!