Wykonanie
Otrzymałam od Knorr'a paczkę z takimi oto wspaniałościami, które widać na zdjęciu załączonym powyżej. Jeszcze w tym tygodniu zamierzam wykonać danie z "proponowanym" sosem :)Knorr zadbał o to, bym nie pominęła żadnego ze składników.Efekt zobaczycie niebawem.Esencje występują w 5 wariantach
smakowych:Do
sosu pieczeniowego ciemnego,Do
sosu pieczeniowego jasnego,Do
sosu pieczarkowego,Do sosu
cebulowego,Do potrawki z
kurczaka.Zostały przygotowane na bazie
bulionów w połączeniu z najlepszymi suszonymi
ziołami i
przyprawami, mi.in., w zależności od wariantu, z
papryką,
pieprzem,
tymiankiem czy
rozmarynem.Esencja do
sosu pieczeniowego ciemnego stanowi idealny dodatek do dań pieczonych i smażonych z
wołowiny oraz
karkówki. Cechuje się nie tylko doskonałym smakiem, ale również głęboką
bursztynową barwą.
Esencja do sosu
cebulowego swój niepowtarzalny smak zawdzięcza m.in. ekstraktowi z
czerwonego wina. Tak przygotowany sos będzie doskonale pasował do
karkówki lub
wołowiny.
Esencja do
sosu pieczeniowego jasnego posłuży do przygotowania smacznego, gęstego sosu, który najlepiej dopełni dania smażone i pieczone z
kurczaka lub
cielęciny. Miło zaskoczy dodatkiem pachnącego
rozmarynu.
Esencja do
sosu pieczarkowego pozwoli przygotować
sos pieczarkowy, który doskonale podkreśli smak pieczonego
kurczaka lub kotletów mielonych.
Esencja do potrawki z
kurczaka pozwoli szybko i łatwo przygotować gęsty sos o wyjątkowym, głębokim smaku i aromacie.
Kurczak podany w aksamitnym sosie będzie smakował doskonale.
T eraz zapraszam Was do udziału w rozdaniu.Do rozdania 10 zestawów (2 x podwójne opakowanie Esencji do
sosów i Esencji do duszonych dań wraz z książeczką z przepisami).ZADANIE:Prześlij przepis na swój popisowy sos, który wzbogaca smak Twoich Wielkanocnych potraw. Może to być sos na ciepło jak i na zimno. Do
mięs, warzyw, ryb.Wszystko zależy od Ciebie.Czekam na Twój przepis.Zdjęcie mile widziane :)Rozdanie trwa od 25-03-2015 do 11-04-2015 roku do godz. 23 . 59
WYNIKI 12-04-2015 roku w
poście konkursowym oraz na FB.
Esencje do duszonych dań, które wzbogacą smak.Esencja do duszonych dań w
trzech wariantach: do duszonych
mięs, do duszonego
kurczaka i do duszonych warzyw pomoże przyrządzić doskonałe, pełne smaku, dania duszone. Sprawdzi się w tradycyjnych domowych gulaszach, potrawkach, jest idealna do zrazów, bitek,
żeberek i gołąbków. Pomoże także wszystkim eksperymentującym w kuchni w poszukiwaniu nowych smaków oraz lubiącym dania kuchni świata, jak
chili con carne czy risotto. Esencja dopełnia i wzbogaca smak wszystkich składników potrawy, sprawia, że smakuje ona wyśmienicie. Poleca ją sam Marco Pierre White (Strona Oficjalna) i (Facebook), słynny szef kuchni i autorytet kulinarny.TRZY NOWE ESENCJENUMER 1- Esencja do duszonych
mięsDłuższy proces duszenia często powoduje, że danie
traci smak -
mięso i inne składniki nie smakują tak, jak tego oczekiwaliśmy. W takiej sytuacji pomoże nam Esencja do duszonych
mięs Knorr, która wzbogaci smak potrawy i dopełni go. Może być używana z każdym rodzajem
mięsa. Pomoże przyrządzić zrazy z
karkówki,
bitki wołowe, potrawkę cielęca, gulasz wieprzowy oraz inne ulubione dania naszych domowników.NUMER 2- Esencja do duszonego
kurczakaEsencja dedykowana do dań duszonych z
mięsa drobiowego rozwiąże problemy pojawiające się podczas ich gotowania. Dodając ją do wszystkich składników potrawy, możemy być spokojni o proces duszenia i ostateczny smak dania. Esencja do duszonego
kurczaka Knorr zapewni głębię smaku, podkreśli go i wzbogaci.
Kurczak z warzywami, roladki drobiowe czy gulasz z
kurczakiem będą smakowały wyśmienicie.NUMER 3- Esencja do duszonych warzywWarzywny kociołek,
kapusta z
grochem,
kuskus z warzywami – smak tych i wielu innych dań wzbogaci Esencja do duszonych warzyw Knorr. Sprawi ona, że smaki poszczególnych składników będą wyraziste, a cała potrawa będzie smakować doskonale. Dania warzywne nabiorą zupełnie nowego charakteru.REGULAMIN Rozdania:1. Organizatorem rozdania jestem ja "CLAUDITTE
MISS COOKING".konkurs zostanie przeprowadzony na moim blogu: http://claudittemisscooking.blogspot.com/2. Rozdanie trwa od 25-03-2015 do 11-04-2015 roku do godz. 23.59 -------
WYNIKI 12-04-2015 roku w
poście konkursowym oraz na FB.3. Fundatorem nagród jest Knorr Unilever Polska Sp. z o.o. (Knorr) (Unilever)4. Nagrody wysyła Knorr. To właśnie do nich zostaną przekazane dane: nazwiska jak i dane adresowe osób, które zwyciężyły.5. Zadanie rozdawajki wygląda następująco: pod postem dotyczącym rozdania należy umieścić komentarz (wpis z przepisem).Przepis na sos, który wzbogaci smak dań wielkanocnych.Zdjęcia (niewymagane) przedstawiające Wasze autorskie danie należy wysłać na adres:
[email protected] (podając informacje: temat: Konkurs Knorr - SOS; treść: jakiego przepisu na sos to zdjęcie dotyczy) lub publikować na fan
pagu ClauditteMissCooking - pod wpisem, gdzie również należy podać swoje dane jakie zawarte będą w komentarzu pod postem rozdawajki.Jedna osoba może wysłać tylko 1 zgłoszenie !!!6. Do rozdania są: 10 zestawów (2 x podwójne opakowanie Esencji do
sosów i Esencji do duszonych dań wraz z książeczką z przepisami)
POWODZENIACzas START !!!