Wykonanie
Mogą być smażone, duszone, pieczone, w tempurze, w
sałatce czy w
sosie pomidorowym.
Krewetki są z pewnością jednymi z najbardziej lubianych i spożywanych skorupiaków.Na rynku istnieje wiele odmian
krewetek, różnią się one zazwyczaj rozmiarem i kolorem.Możemy spotkać
krewetki białe, czerwone, mocno czerwone i szare.Nawet jeśli na rynku można je kupić przez cały rok, najlepsze miesiące by je kupić świeże to okres od marca do czerwca.
Krewetki zazwyczaj podawane są w całości z pancerzykiem albo obrane, jednak przeważnie nie do końca oczyszczone - i wtedy musimy radzić sobie sami.Wbrew pozorom obieranie
krewetek nie jest trudnym zadaniem.Mój poradnik jak oczyścić
krewetki krok po kroku został przygotowany specjalnie dla tych, którzy nie
mieli wcześniej do czynienia z
krewetkami.Często, kiedy opisuję przepis na
krewetki czuje niezadowolenie, kiedy piszę Wam jak coś zrobić, nie wyjaśniając do końca, w jaki sposób, dlatego też powstał ten instruktarz.Przepisy na
krewetki może staną się dla Was łatwiejsze, jeśli będziecie znać podstawy.Czasami jaśniej jeśli koło słów są zdjęcia.Oprócz zdjęć spróbowałam Wam opisać, kto wie, może mi się udało i przygotujecie Wasze pierwsze danie ze świeżo obranych
krewetek!Zapraszam ;-)