ßßß
SKŁADNIKI1 podwójna pierś z kurczaka30 dag grzybów leśnych1 duża cebula200 g śmietany 12 %pęczek szczypiorkusól, pieprz, słodka czerwona paprykamasło i olej do smażeniamakaron razowyPRZYGOTOWANIECebulę kroimy w piórka. Podsmażamy na maśle w rondlu. Dodajemy pokrojone na kawałki grzyby. Dusimy pod przykryciem, aż grzyby zmiękną. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką.Dodajemy śmietanę, mieszamy i odstawiamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy kurczaka pokrojonego w kostkę i smażymy kilka minut na dużym ogniu.Solimy i pieprzymy.Dodajemy grzyby z cebulą i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy kilka minut na małym ogniu dodając w tym czasie posiekany szczypiorek.Podajemy z makaronem razowym - mogą być świderki.