Wykonanie
Na śniadanie miseczka ciepłych
płatków jaglanych zalanych
kokosowym mlekiem i gotowanych wraz z
waniliową białą czekoladą . Bez względu na pogodę lubię takie śniadania. Tym bardziej, gdy zajadam je wraz z
owocami lata, a w tym wypadku świeżymi, słodkimi
malinami . Oczywiście, u mnie nie może zabraknąć
orzechowego akcentu, więc dziś trzy rodzaje –
nerkowce oraz włoskie, a do tego
migdały . Całość lekko oprószona
cukrem kokosowym . Czego chcieć więcej? Mi już nic nie potrzeba, na twarzy od razu maluje się uśmiech
kokosowo-
bananowe płatki jaglane z
malinami i
waniliową białą czekoladą podane z
bananem,
malinami,
nerkowcami,
migdałami,
orzechami włoskimi oraz
cukrem kokosowymcoconut-
banana millet flakes with raspberries and vanilla white chocolate served with
banana, raspberries, cashews, almonds, walnuts and coconut sugarSkładniki:5-6 łyżek
płatków jaglanych

łyżka
siemienia lnianegoszklanka
mleka kokosowegokilka kostek waniliowej
białej czekolady (wegańska!)1/2 dojrzałego
bananagarstka świeżych
malinPłatki ugotować na
mleku wraz z siemieniem. Pod koniec rozpuścić w nich
czekoladę i wymieszać z rozgniecionym
bananem oraz
malinami. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Upiekłam wczoraj ciasto
marchewkowe, wzięłam na działkę poczęstować rodzinę… nie pozostało po nim nawet śladu! Takie było pysznePolecam przepis z książki Marty – Jadłonomia . Na Jej blogu też znajdziecie nieco inny, ale niemalże identyczny przepis 😉

orkiszowe ciasto
marchewkowe z ziarnamispelt carrot
cake with seedsZamiast zwykłej
mąki użyłam orkiszowej typ 2000, zamiast
cukru –
ksylitol, a wierzch posypałam mieszanką ziaren.Dziękuję za wczorajsze komentarze. Czy jestem zadowolona z wyników? To zależy. Trudno jest docenić samego siebie. Jednak jeśli chcemy osiągnąć sukces to trzeba potrafić szanować siebie, doceniać i być dumnym z osiągnięć. Najważniejsze jest dla mnie teraz to aby dostać się na wymarzone studia. Dzwonię, rozmyślam, modlę się. Wierzę, że się uda. Wiara czyni cuda.Pięknego,
słonecznego dnia!
