ßßß Cookit - przepis na Klasyk w formie comfort food.

Klasyk w formie comfort food.

nazwa

Wykonanie

Klasyk, czyli banan i masło orzechowe – ulubione połączenie Presleya (moje też), jeszcze tylko bekonu brakuje (nie, tutaj go nigdy nie znajdziecie)! 😀 Te smaki dziś ukryłam w owsiance – bez gotowania, nocnej – gęstej i kremowej. Do tego maca i słodkie daktyle – oba składniki dodają karmelowy posmak, co uwielbiam w śniadaniach i szczerze polecam. Jeszcze więcej zdrowia – podając całość wraz z lepkim, waniliowym puddingiem z chia . Jak dla mnie taka owsianka to najlepszy comfort food, który zawsze poprawia mi humor. Od razu można przyjemniej zacząć dzień
nocna orzechowo-bananowa owsianka na mleku sojowym z maca oraz daktylami podana z waniliowym puddingiem chia
overnight peanut butter-banana oatmeal with soy milk, maca and dates served with vanilla chia pudding
Składniki:
5 łyżek płatków owsianych
kopiasta łyżeczka proszku z korzenia maca bio
kilka posiekanych suszonych lub świeżych daktyli
porządna łyżka masła orzechowego (tu: crunchy, 100%)
1/2 szklanki mleka roślinnego (tu: sojowe)
1/2 dużego dojrzałego banana
Płatki owsiane zalać na noc mlekiem – wymieszane wraz z maca, daktylami i masłem orzechowym. Rano rozgnieść banana na puree i dodać do owsianki. Wymieszać. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
pudding chia : łyżka nasion chia, 1/3 szkl. mleka roślinnego, mielona wanilia, 1/4 rozgniecionego dużego banana(dodać rano) – wymieszać dwa razy wieczorem (drugi raz po godz. czy dwóch) – rano pudding będzie gotowy (dodać tylko banana); opcjonalnie można dosłodzić
Potrafi ktoś zatrzymać czas? Upływa jak szalony, niczym błyskawica. Jednak, to chyba dobrze… Znak, że przyjemnie mija. Poza tym, coraz bliżej końca i nowego początku w moim życiu, co akurat bardzo mnie cieszy
Miłego piątku!
Źródło:http://www.anappleaday.pl/2015/04/klasyk-w-formie-comfort-food.html