Wykonanie
Klasyk, czyli
banan i
masło orzechowe – ulubione połączenie Presleya (moje też), jeszcze tylko
bekonu brakuje (nie, tutaj go nigdy nie znajdziecie)! 😀 Te smaki dziś
ukryłam w owsiance – bez gotowania, nocnej – gęstej i kremowej. Do tego maca i słodkie
daktyle – oba składniki dodają karmelowy posmak, co uwielbiam w śniadaniach i szczerze polecam. Jeszcze więcej zdrowia – podając całość wraz z lepkim,
waniliowym puddingiem z chia . Jak dla mnie taka owsianka to najlepszy comfort food, który zawsze poprawia mi humor. Od razu można przyjemniej zacząć dzień
nocna
orzechowo-bananowa owsianka na
mleku sojowym z maca oraz
daktylami podana z
waniliowym puddingiem chiaovernight peanut butter-
banana oatmeal with soy milk, maca and dates served with vanilla chia
puddingSkładniki:
5 łyżek
płatków owsianychkopiasta łyżeczka proszku z korzenia maca biokilka posiekanych suszonych lub świeżych
daktyliporządna łyżka
masła orzechowego (tu: crunchy, 100%)1/2 szklanki
mleka roślinnego (tu:
sojowe)1/2 dużego dojrzałego
bananaPłatki owsiane zalać na noc
mlekiem – wymieszane wraz z maca,
daktylami i
masłem orzechowym. Rano rozgnieść
banana na puree i dodać do owsianki. Wymieszać. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
pudding chia : łyżka nasion chia, 1/3 szkl.
mleka roślinnego, mielona
wanilia, 1/4 rozgniecionego dużego
banana(dodać rano) – wymieszać dwa
razy wieczorem (drugi raz po godz. czy dwóch) – rano
pudding będzie gotowy (dodać tylko
banana); opcjonalnie można dosłodzićPotrafi ktoś zatrzymać czas? Upływa jak szalony, niczym błyskawica. Jednak, to chyba dobrze… Znak, że przyjemnie mija. Poza tym, coraz bliżej końca i nowego początku w moim życiu, co akurat bardzo mnie cieszyMiłego piątku!