ßßß

marchewkowo-bananowa owsianka (na soku marchewkowym) z cynamonem, daktylami oraz maca podana z masłem orzechowym crunchy (100%)carrot-banana oatmeal (with carrot juice) with cinnamon, dates and maca served with crunchy peanut butter (100%)
Składniki:5-6 łyżek płatków owsianychszklanka naturalnego soku z marchewekok. 3 świeżych posiekanych i wypestkowanych daktylicynamon (tu: Cejloński)kopiasta łyżeczka proszku z korzenia maca1/2 dojrzałego bananaPłatki owsiane wymieszać z cynamonem i daktylami, zalać sokiem i odstawić na noc do lodówki. Rano ugotować do gęstości dodając maca, a pod koniec gotowania rozgniecionego banana. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Wiosna w końcu! Choć za oknem temperatura na minusie (normalne, nadchodzi weekend…) to wczoraj już poczuć ją mogłam, kiedy słońce oślepiało mnie na każdym kroku. Wbrew pozorom przyjemne uczucieMiłego piątku!