ßßß

kokosowy chlebek bananowy (owsiany) z gorzką czekoladą 92% oraz daktylami podany z musem z nerkowcówcoconut banana bread (with oat flour) with dark chocolate 92% and dates served with cashews mousseSkładniki:nieco ponad połowa szklanki mąki owsianej (4 kopiaste łyżki)kopiasta łyżka mąki kokosowej *łyżka wiórek kokosowych
posiekane suszone daktyle1/2 łyżeczki proszku do pieczeniadojrzały banan (średni)ok. 1/3 szklanki mleka roślinnego (tu: sojowe)posiekana gorzka czekolada (dowolna ilość)Wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki. Następnie dodać dodatki, rozgniecionego banana oraz mleko i dokładnie połączyć. Przełożyć do kokilki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 30-35 min. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Chlebek można oczywiście też przygotować wieczorem, gdy rano nie ma się zbyt wiele czasu 😉* współpracaDziś na bal się wybieram, by tanecznie pożegnać szkołę, a właściwie to całą edukację szkolną, bo potem czeka mnie już tylko studenckie życie. Bardzo się cieszę i imprezy już doczekać się nie mogę. Choć pewnie zabiegana będę i jeszcze sprawdzian piszę… A potem – zabawa do ranaZa 100 dni Matura!!!Miłego piątku!