ßßß Cookit - przepis na Quesadilla z sosem bolońskim.

Quesadilla z sosem bolońskim.

nazwa

Wykonanie

Kolejny niesamowity przepis z resztek. Uwielbiam wykorzystywać to, co zostaje mi z obiadu. Kuchnia to kreatywność ;) Szybki i banalny przepis dla osobników znudzonych klasycznym, oklepanym spaghetti. Myślę, że sprawdziłby się genialnie jako przekąska imprezowa, małe trójkąciki są sycące, łatwe do chwycenia w biegu i zapewne będą smakować większości gości, bo sos boloński to przecież szlagier w wielu polskich domach ;)
mięso mielone z indyka [100 g ]
mozzarella light w kulce [50 g]
► tortilla pszenna [1 sztuka]
► passata pomidorowa [150g]
sól morska [pół łyżeczki]
czosnek granulowany [1/3 łyżeczki]
zioła prowansalskie [1/2 łyżeczki]
bazylia [1/3 łyżeczki]
Mięso ,,przesmażyć'' bez tłuszczu na patelni tef lonowej bądź ceram icznej. Do prawić ziołami, czosnkiem i solą, zalać p as satą i d usić na małym ogniu aż do zredukowania sosu . Do tego przepisu musi być bardzo gęsty, ż eby nie wylewał się z placka.
Farsz włożyć do wrapa, dodać porwaną mozzar ellę i złożyć na pół. Ja przygotowałam moją que sadillę w opi ekaczu do chleba, ale można j ą bez problem u pod grzać z obu stron na suchej patelni .
Gotow y placek pokroić na trójkąty i podawać na gorąco.
Źródło:http://wilksyty.blogspot.com/2015/09/quesadilla-z-sosem-bolonskim.html