Wykonanie
Kolejny niesamowity przepis z resztek. Uwielbiam wykorzystywać to, co zostaje mi z obiadu. Kuchnia to kreatywność ;) Szybki i banalny przepis dla osobników znudzonych klasycznym, oklepanym spaghetti. Myślę, że sprawdziłby się genialnie jako przekąska imprezowa, małe trójkąciki są sycące, łatwe do chwycenia w biegu i zapewne będą smakować większości gości, bo
sos boloński to przecież szlagier w wielu
polskich domach ;)►
mięso mielone z
indyka [100 g ]►
mozzarella light w kulce [50 g]► tortilla pszenna [1 sztuka]► passata pomidorowa [150g]►
sól morska [pół łyżeczki]►
czosnek granulowany [1/3 łyżeczki]►
zioła prowansalskie [1/2 łyżeczki]►
bazylia [1/3 łyżeczki]
Mięso ,,przesmażyć'' bez tłuszczu na patelni tef lonowej bądź ceram icznej. Do prawić
ziołami,
czosnkiem i
solą, zalać p as satą i d usić na małym ogniu aż do zredukowania sosu . Do tego przepisu musi być bardzo gęsty, ż eby nie wylewał się z placka.Farsz włożyć do wrapa, dodać porwaną mozzar ellę i złożyć na pół. Ja przygotowałam moją que sadillę w opi ekaczu do
chleba, ale można j ą bez problem u pod grzać z obu stron na suchej patelni .Gotow y placek pokroić na trójkąty i podawać na gorąco.