Wykonanie
Zdecydowanie mój ulubiony letni przysmak! Mogłabym taką
kawkę pić i pić bez końca :) Stanowi nie tylko pyszny
napój, ale też jednocześnie elegancki deser do zaserwowania gościom - wierzcie mi, takiej kawusi nikt się nie oprze :)
SKŁADNIKI: (na 1 porcję)1-1,5 łyżeczki
kawy rozpuszczalnej / w wersji bezkofeinowej - 2 łyżeczki
kawy Inki1 łyżeczka
cukru2/3 szkl zimnego
mleka1 gałka
lodów waniliowych (polecam z Lidla Gelatelli Bourbon Vanilla)
Kawę i
cukier zalać jak najmniejszą ilością wrzątku, taką, żeby się aby rozpuściły. Dolać zimne
mleko, na wierzch położyć gałkę
lodów waniliowych. Smacznego!Uwaga: zamiast
lodów można użyć 2-3 kostku
lodu, albo po prostu przygotować
napój wcześniej i włożyć do lodówki, żeby całość się dobrze schłodziła