ßßß Cookit - przepis na Gazpacho Andaluz

Gazpacho Andaluz

nazwa

Składniki

Wykonanie

Tradycyjny hiszpański ch ł odnik, czyli gazpacho . Idealny na nadchodzące upalne dni.
Podajemy bardzo schłodzone lub dodajemy lodu. .
Kroimy warzywa takie same które użyliśmy w przepisie które posłużą nam do dekoracji. Wedle gustu możemy dodać również grzanki. Ja tego nie robie.
Wszystkie składniki niżej wymienione miksujemy ze sobą, dodajemy soli do smaku oraz octu.
Kolejnym etapem jest przygotowanie połówki cebuli, połówki ogórka, zielonej papryki oraz kilku ząbków czosnku. Ogórka celowo nie obieramy do końca zostawiając nieco skorki.
Zaczynamy od pomidorów gdyż one są głównym składnikiem gazpacho. Bardzo ważną kwestią jest to ażeby pomidory były bardzo dojrzale. Jeśli nie, nasze gazpacho będzie kwaśne, niesmaczne.
Pomidory spażamy i obieramy ze sk ó rki.
Źródło:http://lacocinaesmialma.blogspot.com/2014/06/gazpacho.html