Wykonanie
Muszę przyznać, że zdarzają się takie dni, kiedy w ogóle nie mam czasu na przygotowanie obiadu . Potrzebuję wtedy czegoś mocno szybkiego, co nie absorbowałoby mojej uwagi ale było smaczne i sycące. Przepis ten stworzył się sam i było to jedno z pierwszych dań jakie zaczęłam przygotowywać. Wszystko trwa 20 min i choć musiałam sięgnąć po półprodukt, czego zazwyczaj nie robię ale jak ekspres to ekspres.- 1 podwójny
filet z kurczaka- 1 słoiczek
sosu słodko- kwaśnego ( z Biedronki)- 2 woreczki
ryżu- 2 łyżki
olejuFilet kroimy w małe kawałeczki i podsmażamy na gorącym
oleju. W tym czasie gotujemy
ryż. Ja zawsze zagotowuję
wodę na
ryż , czy
ziemniaki w czajniku i
potem wlewam do garnka. Jest dużo szybciej. Kiedy
kurczak jest już trochę zbrązowiony dodajemy sos i smazymy jeszcze według przepisu na opakowaniu.
Potem tylko dodajemy do
ryżu. Możemy posypać
natką pietruszki ale jak nie ma czasu to i to jest zbędne.